top of page

Fertile Foundations Challenge

In 4 dagen leer je hoe je holistisch je vruchtbaarheid een boost kunt geven en over het belang van een gezonde basis.
Schrijf je snel in!*

* Deze challenge was in mei 2023 live te volgen en dit betreft een replay

Wil jij leren hoe je holistisch je vruchtbaarheid optimaliseert?
 

Je bent van plan om binnenkort een gezin te stichten en wilt aan deze reis beginnen in de wetenschap dat je gezondheid, menstruatiecyclus en vruchtbaarheid optimaal zijn!

Je voelt dat er naast het fysieke aspect ook andere zaken zoals stress een rol kunnen spelen en je wilt erachter komen wat je naast het fysieke nog meer zelf zou kunnen doen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden voor te bereiden.

 

Misschien probeer je al een tijdje zwanger te worden en duurt het langer dan verwacht. Je bent nog niet geïnteresseerd in IVF/IUI, maar weet niet goed welke tussenstappen er nog zijn die je kunt proberen.

 

Of misschien sta je op het punt om de medische weg te proberen en wil je er echt zeker van zijn dat de kwaliteit van je eicellen en de kwaliteit van het sperma van je partner zo gezond mogelijk is - want ze gaan tenslotte het DNA van je toekomstige baby's maken!

 

Je wilt professionele ondersteuning en begeleiding over hoe je de vruchtbaarheid van zowel jezelf als je partner precies kunt verbeteren en begrijpen - zodat je je zelfverzekerd en voorbereid kunt voelen.

Dit is een 4 daagse mini training waarbij je zelf actief aan de slag gaat met de uitdagingen.

Het biedt je de fundering van de 4 fase preconceptiemethodiek waar Holy Parents bekend om staat en waar al ons aanbod op gebouwd is. 

Heb jij geen tijd om jezelf maanden lang te committeren aan een volledig preconceptie programma, maar wil je toch een kleine tijdsinvestering doen om te leren over de beginselen van onze methodiek? Dan is de Fertile Foundations challenge voor jou!

Het verwelkomen van nieuw leven is enerzijds zo natuurlijk en vanzelfsprekend en tegelijkertijd heerst er veel onzekerheid en angst omheen. 

Wanneer je besluit de preconceptieperiode te gebruiken om jezelf fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voor te bereiden dan creëer je een gezonde bodem. Je gaat tenslotte ook niet tuinieren zonder eerst een plan te maken en de grond voor te bereiden.

Door jezelf te ondersteunen met de juiste voeding, leefstijl, routines en rituelen, maar ook onnodige emotionele bagage achter te laten, kun je zelf enorm veel doen om de kans op een vitale zwangerschap en een gezond kindje te vergroten.

Tijdens mijn eigen reis onderweg naar een tweede kindje heb ik ontzettend veel inzichten mogen krijgen. Inzichten die ik verwerkt heb in een krachtige en unieke preconceptiemethode. 

Deze holistische methode bestaat uit vier fases die allen gericht zijn op jezelf als volledig systeem.

In de Westerse wereld zijn we enorm gewend geraakt aan dat alles maakbaar of te koop is en zijn bij het krijgen van een kindje daarbij uit het oog verloren dat dit niet zo werkt. Een zwangerschap is naar onze visie enkel als holistisch proces te bekijken. 

Holisme komt van het Griekse woord 'holos' dat 'geheel' betekent. De holistische theorie is een visie op het leven die de mens al geheel beschouwt: lichaam, geest, gevoelens, gedachten. Alles is één.

Vanuit deze visie kijkend, is de conceptie dus ook veel meer dan alleen een ei- en spermacel te laten samensmelten. Het betreft je eigen volledige systeem, samen laten smelten met het systeem van je partner en van daaruit een volledig nieuw systeem creëren inclusief de geest/ziel die mag integreren.

Ik daag jullie dan ook graag uit om in vier dagen tijd met mij samen de diepte in te gaan en de basis van de vier fases te ontdekken!

pexels-cup-of-couple-6963521.jpg
Anker 1
pexels-cottonbro-5853028.jpg

Als je er klaar voor bent om...

 • Meer te leren over het onderwerp bewuste conceptie;

 • Vol vertrouwen je persoonlijke vruchtbaarheidsreis wilt ingaan;

 • Uitgerust wilt zijn met kennis EN praktische stappen wilt ondernemen om je vruchtbaarheid en die van je partner te optimaliseren;

 • Je lichaam als geheel systeem wilt leren begrijpen en de wijsheid van je lichaam wilt ontdekken om een natuurlijke conceptie te stimuleren;

 • Bekrachtigd en vertrouwend op uw persoonlijke vruchtbaarheidsreis

Dan is de Fertile Foundations Challenge voor jou!

Het duurt ongeveer 3 maanden voordat sperma zich ontwikkelt en een eicel rijpt.

 

De gezondheid van jou en je partner bij de conceptie heeft direct invloed op de gezondheid van je baby.

Waarom is het leggen van de basis voor vruchtbaarheid zo belangrijk?

 

Onderzoek heeft uitgewezen:

 

 • 1 op de 6 paren ervaart subfertiliteit (niet in staat om zwanger te worden binnen 12 maanden na onbeschermde geslachtsgemeenschap)

 • De kans om elke cyclus zwanger te worden, neemt af met de leeftijd

       25% per cyclus op 25-jarige leeftijd

       12% per cyclus op 35-jarige leeftijd

       6% per cyclus op 42-jarige leeftijd

 • IVF-cycli kosten gemiddeld ongeveer €6.000,- per poging. Helaas zijn deze behandelingen niet altijd succesvol en pakken ze de oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen niet aan.

 • Ongeveer 13-26% van de vrouwen begrijpt de vruchtbare fase van hun menstruatiecyclus niet, wat wijst op een groot hiaat in belangrijke zelfkennis

En het is absoluut belangrijk om te weten dat er steeds meer studies en onderzoeken aantonen dat preconceptiezorg een positieve bijdrage heeft:

 • Verhoogt de kans op een gezonde bevruchting

 • Verbetert de slagingspercentages van het overwinnen van subfertiliteit

 • Verbetert de gezondheid van zowel moeder als baby tijdens de zwangerschap en de jaren die volgen

 • Vermindert het risico op zwangerschap, foetus en zuigelingenziekte

 • Vermindert het risico op een miskraam

Ook is de wetenschap rondom de ontwikkeling van baby's de afgelopen jaren sterk toegenomen, waardoor er steeds meer kennis is gekomen op:​

 • Baby's ontwikkelen hun bewustzijn al vroeg in de zwangerschap

 • De hecthtingsbasis tussen moeder en kind wordt gelegd voorafgaand aan de conceptie

 • Niet alleen DNA speelt een rol, maar ook epigenetische invloeden zijn van belang

De Fertile Foundations Challenge legt een basis aan kennis over bewuste conceptie.

Het gaat om bewustwording van jezelf als holistisch systeem en jou rol binnen het creëren van een nieuw leven.
 
Het gaat om het transformeren van je gezondheid om je kansen op een gezonde conceptie te vergroten.

Het gaat over het creëren van een stevige hechtingsbasis met je toekomstige kindje.

Na deze vier-daagse challenge heb je kennis vergaart, ben je je bewust van jezelf en je eigen rol binnen de conceptie, weet je hoe je praktisch aan de slag kunt en is er een diepere verbinding met jezelf en je eigen lichaam gemaakt.
bottom of page