top of page

Preconceptie meditatiebundel
10 krachtige meditaties die helpen vol vertrouwen je kinderwens te vervullen!
 

De preconceptie meditatiebundel bestaat uit 10 geleide meditaties die:​

♥ Je ondersteunen in het mentale en emotionele aspect van een kinderwens
♥ Zorgen voor verbinding met jezelf en je lichaam, waardoor je je lichaam leert kennen er vertrouwen
♥ Bijdragen aan het verwelkomen van een nieuw zieltje
♥ Ruimte maken in je energetische systeem, waardoor je zowel fysiek, mentaal en emotioneel alligned bent in de boodschap die je uit wilt stralen
♥ Zachtheid in je baarmoeder creëren, door met aandacht naar je krachtcentrum te bewegen en je oefeningen aan te reiken hoe je dit met regelmaat kunt toepassen.

Je wilt je graag zeker voelen in je lichaam en vol vertrouwen richting een zwangerschap bewegen..

Het verwelkomen van nieuw leven is enerzijds zó natuurlijk en vanzelfsprekend, en tegelijkertijd heerst er veel onzekerheid en angst omheen.

Wanneer je actief aan de slag gaat met het verwelkomen van nieuw leven middels een preconceptievoorbereiding dan ga je je fysiek, mentaal emotioneel en spiritueel voorbereiden op een zwangerschap.

Door jezelf te ondersteunen met de juiste voeding, leefstijl, routines en rituelen kun je veel doen om de kans op een vitale zwangerschap en een gezond kindje te vergroten.

Herken jij dit?


Je zit veel in je hoofd en je voelt je onzeker over je kinderwens. Gaat het wel lukken? Je voelt dat je er klaar voor bent, maar elke maand dat het niet gelukt is, neemt de onzekerheid toe. Je weet dat hoe hoger de druk wordt, hoe moeilijker het kan gaan worden, maar het lukt je nog niet om in vertrouwen te zakken.

 

Door de gerichte meditaties in deze meditatiebundel te doen ga je de verbinding met jezelf op een dieper niveau maken, waardoor je meer kunt vertrouwen op je eigen lichaam en het aanstaande ouderschap.

 

Je gelooft in het belang van een gezonde hechtingsbasis en je kan hier nu al mee aan de slag gaan door te investeren in de verbinding met jezelf, en jouw toekomstige kindje.

Hoe fijn zou het zijn als je je kinderwens aan kunt gaan in vertrouwen en vanuit zelfliefde in plaats van opgelegde druk.

Dankzij deze meditaties ga jij voorafgaand aan de conceptie jezelf in een optimale staat krijgen voor die ene grote wens. In plaats van eindeloos te piekeren ga je ontdekken hoe je dankzij het maken van een zielsverbinding jouw toekomstige kindje gaat verwelkomen.

Wat anderen zeggen..

Lisa

Ik voelde me direct rustiger en meer verbonden met mijn lichaam na het luisteren naar deze meditaties. Een waardevolle toevoeging aan mijn reis naar het ouderschap.

Nathalie

...en ik doe dagelijks de meditaties uit de meditatiebundel en ik voel mij veel rustiger ten aanzien van onze kinderwens. Ook al zijn we inmiddels twee jaar bezig, ik voel een diep vertrouwen in het proces en ondertussen blijf ik mezelf liefdevol klaarstomen voor wanneer het moment zich aandient. Dankjewel!

Eva

Ik had nooit gedacht dat meditatie zo'n impact zou kunnen hebben op mijn kinderwens. Deze bundel heeft me geholpen om me vol vertrouwen en positieve energie te voelen

Anna

Deze meditaties hebben me geholpen om mijn focus te verleggen naar een positieve mindset en een liefdevolle intentie voor mijn kinderwens

Laura

Deze meditatiebundel heeft me geholpen om mijn kinderwens op een diep niveau te omarmen. Het is een prachtige manier om je voor te bereiden op ouderschap.

Sophie

Ik voelde me na elke meditatie meer ontspannen en klaar voor ons toekomstige kindje.

Femke

Ik ben blij dat ik deze meditaties heb ontdekt, ze hebben me echt geholpen om positief te blijven denken.

Celine

Ik voelde me sterker en meer in balans dankzij deze meditaties.

Na deze meditatiebundel..​
 

♥ Ga je vol vertrouwen richting een zwangerschap te bewegen

♥ Heb je volledig verbinding met je lichaam om je zelfverzekerd te voelen over waar je toe in staat bent

♥ Leg je de basis voor een diepe verbinding met je toekomstige kindje

♥ Draag je actief bij aan het geven van de beste mogelijke start van een nieuw leven

Crème Herhaling Pitch Deck Presentatie-5.png

"Where attention goes, energy flows"

Het ontstaan van de meditaties..

 

Tijdens mijn eigen reis onderweg naar een tweede kindje heb ik ontzettend veel inzichten mogen krijgen. Inzichten die ik verwerkt heb in een krachtige en unieke preconceptiemethode. 

Een belangrijk onderdeel binnen deze methode is het mentale aspect dat hand in hand gaat met een kinderwens hebben. Zelf heb ik dit ook ervaren en was het een zware periode mentaal en emotioneel.

Ik kreeg hier pas berusting in toen ik ging mediteren. Het was tijdens een van deze meditaties dat ik heel duidelijk de aanwezigheid van een kindje bij me voelde. Dit gaf me zo ontzettend veel vertrouwen! Vanaf dat moment wist ik, er gaat zich nog een kindje bij ons gezin voegen. Alleen niet op mijn timing en al helemaal niet met dit ongeduld en greep naar controle, want daardoor was mijn lichaam helemaal geen fijne en veilige plek.

De meditaties zorgden niet alleen voor een diep vertrouwen, maar maakten ook dat toen ik in verwachting was ik al op zo'n diep niveau connected was met dit kindje dat wij samen echt een andere start hadden dan ik gewend was van mijn eerste dochter. Begrijp me niet verkeerd ik hou van allebei mijn meisjes met heel mijn hart, maar de kennismaking en hechting is heel anders verlopen. En ik wil niets liever dan anderen nu hiermee ondersteunen.

Ik kan dan ook niet wachten om de Holy Parents meditatiebundel met jullie te delen!

35543b8d-d776-422f-85b5-948215578c13 6.jpg
Anker 1

10 krachtige meditaties die helpen vol vertrouwen je kinderwens te vervullen.

De preconceptie meditatiebundel bestaat uit 10 geleide meditaties die:

  • Gericht zijn op het mentale en emotionele aspect van een kinderwens

  • Helpen stress en angsten te doen afnemen

  • Bijdragen aan het verwelkomen van een nieuw zieltje

  • Zorgen voor een diep innerlijk vertrouwen

  • Ruimte maken in je energetische systeem

  • Zachtheid in je baarmoeder creëren 

  • In verbinding met jezelf en je lichaam komen​

11 wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie: 

Ik kan je wel vertellen dat mediteren helpend kan zijn in het geval van een kinderwens en waarom het belangrijk is om je levensenergie te verhogen, maar ik deel liever de wetenschappelijk bewezen voordelen met je. Dus geen zweverige positieve effecten, maar keihard wetenschappelijk bewijs ;-). Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

1. Voorkomen van depressie

Een van de grootste voordelen van mediteren is dat het helpt om depressie te voorkomen en te genezen. Mensen die kampen met een depressie hebben last van piekeren en veel in het hoofd zitten. Ze leven constant in het verleden of in de toekomst, door te piekeren over wat er is gebeurd of wat er gaat komen. Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie helpt om meer in dit moment te zijn en door je meer bewust te zijn van het hier en nu ben je minder bezig met het verleden en de toekomst.

 

2. Meer emotionele balans

Een onderzoek uit 2012 heeft aangetoond dat mensen die regelmatig mediteren emotionele balans creëren.

In het onderzoek werden de hersenen van mensen die aan een 8-weekse meditatie cursus meededen gescand. Hieruit bleek dat na de cursus de hersenactiviteit in het deel van de hersenen wat de emoties regelt lager was. 

Als je de wereld vergelijkt met een wervelwind die alle kanten op gaat, waar je geen invloed op hebt. Je hebt wel invloed op je gedachten en emoties en mensen die mediteren laten zich niet door de wind alle kanten op waaien, maar blijven stil en krachtig zitten in het midden van de wervelwind.

3. Compassie ontwikkelen

Een van de andere positieve effecten van mediteren is dat mensen die dit doen meer compassie ontwikkelen. Niet alleen compassie met andere mensen, maar ook compassie voor zichzelf. Volgens het Boeddhisme is het simpelweg onmogelijk compassie voor anderen te voelen, wanneer je niet eerst compassie voor jezelf hebt.

Toen de Dalai Lama voor het eerst de westerse wereld bezocht, was hij verbaasd dat de betekenis van het woord ‘compassie’ slecht verwees naar compassie voor anderen. Door te mediteren geef je jezelf een kort moment volledige aandacht, waardoor je zelfliefde/compassie toeneemt.

4. Betere focus en concentratie

Verschillende studies van o.a. de Harvard Universiteit hebben aangetoond dat door meditatie Alpha Golven in de hersenen toenemen. Alpha golven zorgen ervoor dat we beter informatie kunnen verwerken en we creatiever zijn, omdat we onze beide hersenhelften gebruiken.

 

5. Je wordt gelukkiger

Social psycholoog Daniel Goleman heeft in zijn boek ‘Destructive Emotions’ verschillende experimenten gedaan met Lama Oser, de rechterhand van de Dalai Lama, met meer dan dertig jaar ervaring in mediteren. Een hersenscan wees uit dan Lama Oser’s verbinding tussen beide hersenhelften veel hoger was dan gemiddeld. Hoe hoger dit ratio tussen de linker en de rechter hersenhelft, hoe gelukkiger mensen zijn.
 

6. Verminderde schrikreactie

Mensen hebben van nature een schrikreactie als er iets onverwachts gebeurt. Je knippert een ogenblik met je ogen als eerste reactie. Iedereen heeft dit. Lama Oser was de eerste persoon ooit die zijn schrikreactie kon onderdrukken. Op het moment dat hij mediteert is hij zo ontspannen en gefocust dat niets hem kan afleiden.

Er is een sterk verband tussen angsten van mensen en deze schrikreactie. Hoe minder sterk deze schrikreactie is, hoe minder angstig iemand is. Angst is ook verbonden aan stress, depressie en verschillende aandoeningen. Best wel een belangrijk voordeel dus. Hoe angstig ben jij?
 

7. Sterker immuunsysteem

Er zijn absoluut ook fysieke voordelen. Zo injecteerde Jon Kabat-Zinn een aantal deelnemers van een meditatieprogramma met een virus om te testen hoe hun immuunsysteem daarop zou reageren. De mensen die meededen aan het programma bewezen een sterker immuun systeem te hebben en sneller te herstellen dan mensen die niet mediteerden. Where attention goes, energy flows. Als je dus veel met bewuste aandacht bij je lichaam bent, gaat er meer positieve energie naartoe (Vind je dat interessant kijk dan zeker eens de Masterclass Energie als sleutel tot vruchtbaarheid)
 

8. Minder angst

In dit onderzoek over meditatie liet Jon Kabat-Zinn zien dat mensen die mediteren minder angsten hebben. Na een paar weken mediteren (45 min per dag) hadden studenten die meededen minder angsten dan de controle groep.

9. Lagere bloeddruk

Deze studie aan de Universiteit van Kentucky heeft aangetoond dat Transcendente Meditatie (het herhalen van een mantra) de bloeddruk aanzienlijk verlaagt.

10. Minder eenzaamheid

Eenzaamheid is momenteel een groot probleem in Nederland. Vooral veel ouderen zijn eenzaam. Een gevoel van eenzaamheid kan zowel onze fysieke als mentale gezondheid beschadigen. Een studie van J. David Creswell heeft aangetoond dat 30 minuten mediteren per dag, het gevoel van eenzaamheid drastisch kan verlagen.
 

11. Betere slaap

Dit onderzoek gedaan onder mensen die last hebben van slaapproblemen heeft aangetoond dat meditatietechnieken de kwaliteit van de nachtrust, de hoeveelheid slaap en de efficiency van de slaap verbeterden. Doordat mensen een betere nachtrust hadden, werd ook de kwaliteit van hun leven overdag beter. Slaap is overigens ook een belangrijke factor in die maanden voorafgaand aan de conceptie.

 

Als je nu nog niet wilt beginnen met de meditaties weet ik het ook niet meer. ;-)

We worden vaak geleefd in het dagelijks leven en staan zo weinig stil bij onszelf, ons lichaam en wat het ons probeert te vertellen. Door te mediteren creëer je meer bewustwording, waardoor je dichter in contact met jezelf komt te staan.

bottom of page