top of page
Zoeken
  • Kaylie

De subtiele dans van diepgaande meditatiesWie mij al langer volgt weet dat ik regelmatig vertel over Anna Verwaal. Ik bekeek ooit een filmpje van haar, waar zij vertelde over diepgaande inzichten die zij opdeed in haar werk als verpleegkundige en geboorteconsulente. De inzichten die zij opdeed over het bewustzijn van pasgeboren baby's en hoe de basis voor hechting al geled word ver voor de geboorte, maakten dat bij mij alles in elkaar viel. Het laatste missende puzzelstukje in mijn zielsmissie: het helpen van kinderen door en via hun ouders.


Wie is Anna Verwaal:

Anna Verwaal, bekend van onder meer haar Ted Talk over geboortepatronen, vertrok in 1985 als verpleegkundige naar Saoedie-Arabië. Op een dag werd daar een Bedoeïenen-baby te vondeling werd gelegd. Het bleek een veel te vroeg geboren jongetje te zijn, dat Sultan werd genoemd. Toen het jongetje heel bewust haar vinger pakte, besefte ze dat hij verbinding zocht en over veel meer bewustzijn beschikte dan ze had aangenomen. Als zo’n klein baby’tje al zoveel besef had van wat er om hem heen gebeurde, dan gold dat voor alle baby’s – ook baby’s die nog in de buik zaten, wist ze intuïtief. Het was een heel bepalend moment. Hierna ging ze in de Verenigde Staten werken als verpleegkundige in de klinische verloskunde in een groot ziekenhuis. Ze assisteerde zo’n acht jaar lang veel keizersnedes en werkte in de gespecialiseerde thuiszorg in L.A., waar ze zo’n zes moeders met baby’s per dag zag. Hierbij kwam ze veel problematiek tegen rondom de hechting tussen moeder en kind. Anna: “Aan het gedrag van het kindje kon ik zien hoe het geboren was, bijvoorbeeld door problemen met het aanleggen, of door hoe het zijn vuistjes balde bij het drinken. Ik ging steeds meer verbanden zien tussen het gedrag van een kindje en de manier waarop het ter wereld was gekomen, en of het bijvoorbeeld om een keizersnede, tangverlossing of inleiding ging.”


Anna’s inzichten waren voor die tijd vernieuwend; er was nog nauwelijks aandacht voor de ervaringen van het ongeboren kind. Tot ze op een gegeven moment ging lunchen met psycholoog David Chamberlain. Anna: “Ik vroeg aan hem: ‘Kan het zijn dat baby’s zich hun geboorte kunnen herinneren?’ Op dat moment haalde hij een boek tevoorschijn dat hij net had geschreven: Babies Remember Birth.” Eindelijk werden haar vermoedens bevestigd door een vakgebied dat pre- en perinatale psychologie heet. “Volgens de perinatale psychologie laten alle ervaringen die we opdoen vanaf vlak voor de conceptie tot na de geboorte imprints achter. Een keizersnede, een tangverlossing – dit soort imprints laten allemaal patronen achter bij het kind die later terug te herleiden zijn tot de geboorte.


Anna: “Zo is het belangrijk dat een kindje zelf mag bepalen wanneer het ter wereld komt. Kinderen die zijn ingeleid kunnen later bijvoorbeeld problemen hebben met op tijd komen. Een kindje dat met een keizersnede kan later soms problemen krijgen met zelf dingen kunnen afmaken, dat heeft dan wat meer ondersteuning nodig op dit vlak.”Eigen ervaring:

Door zelf twee zwangerschappen en bevallingen te hebben meegemaakt, de een bewust en de ander onbewust, ontstond bij mij het idee om iets te gaan ontwikkelen om (aanstaande) ouders vanaf het allereerste moment te gaan begeleiden in hun bewuste ouderschap. Tijdens het luisteren van een podcast waar Anna Verwaal te gast was, hoorde ik hoe zij het had over het gemis van een handleiding voor aanstaande ouders tijdens de meest vormende periode van het leven van een kind; de preconceptieperiode. En laat dat nu precies zijn waar ik op dat moment mee bezig was. Ik geloof niet in toeval! De Conscious Conception Academy ontstond (toen nog als Masterclass).


Maar ik wilde meer. Tijdens mijn eigen preconceptiereis heb ik intens veel baat gehad bij mediteren. Het hielp mij om in het moment te zijn en te stoppen met piekeren, maar ook om echt te verbinden met mijn lichaam en mijn vruchtbaarheid. Het hielp mij zelfs om energetisch een zielsverbinding op te merken met een zieltje waarvan ik gelijk voelde: dat word ons tweede kindje.


In deze blog duiken we daarom dieper in de betekenis van preconceptie, maar vooral ook in de transformerende kracht van meditatie en hoe deze beide elkaar versterken in het pad naar bewust ouderschap.Het Weven van de Zielsverbinding:

Anna Verwaal's werk belicht de delicaatheid en kwetsbaarheid van de preconceptieperiode. Ze leert ons dat het zaadje van ouderschap niet alleen fysiek geplant wordt, maar ook diep geworteld is in het emotionele en spirituele rijk. Haar lezingen benadrukken het belang van het voorbereiden van lichaam, geest en ziel voor de komst van een nieuw leven. Preconceptie draait dus niet alleen om fysieke gezondheid, maar emotionele balans en spiritueel welzijn zijn minstens zo belangrijk!


Het is de sublieme dans van energetische uitwisseling tussen partners, maar ook de toekomstige ziel die als nieuw leven in het gezin verwelkomd wordt. Wanneer je bewust kiest voor een zwangerschap, oftewel een nieuw leven, dan kies je daarmee bewust om een nieuwe ziel in je gezin en op aarde te verwelkomen. Het is dan niet meer dan logisch dat het contact proberen te leggen, of op zijn minst het uitnodigen van die ziel, onderdeel is van de voorbereiding hierop. Meditateren is een uitermate geschikte methode om dit effectief te doen.


De Meditatieve Poort:

Meditatie dient als de poort naar de diepere lagen van ons bestaan. Het is niet slechts een oefening in ontspanning, maar eerder een uitnodiging om te verbinden met jezelf en het niet tastbare te ervaren. Wanneer je mediteert verminder je stress, kalmeert je ademhaling en groeit je zelfbewustzijn.

Wanneer je meditatie inzet als vast onderdeel binnen de preconceptieperiode, dan wordt het een heilzame reis naar het centrum van je wezen.

Meditatie is dus een krachtig hulpmiddel in de voorbereiding op de reis naar ouderschap, omdat het je in staat stelt om in een staat van diepe ontspanning te komen en je te openen voor subtiele energieën.


Preconceptie Meditatiebundel:

Om je te ondersteunen in deze heilzame reis, heb ik een speciale Preconceptie Meditatiebundel samengesteld, geïnspireerd door de wijsheid van Anna Verwaal.

Deze bundel bevat begeleide meditaties en visualisaties die je zullen helpen om een diepe verbinding te maken met je innerlijke zelf en de toekomstige ziel die op je wacht. Elk van deze meditaties is ontworpen om je te begeleiden bij het cultiveren van een liefdevolle en bewuste preconceptie-ervaring.


Klik hier om naar de meditatiebundel te gaan!


De Geboorte van Bewust Ouderschap:

De reis naar ouderschap begint lang voordat de conceptie plaatsvindt. Anna Verwaal's inzichten en lezingen herinneren ons eraan dat preconceptie een holistische benadering vereist. Een die zowel fysieke als emotionele voorbereiding omvat. Met behulp van preconceptie-meditaties kunnen we een diepere verbinding maken met onszelf en de zielen die op het punt staan te arriveren. Ik nodig je dan ook liefdevol uit om mijn Preconceptie Meditatiebundel te verkennen en de waardevolle reis naar bewust ouderschap te omarmen.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page