top of page
Zoeken
  • Kaylie

Een kind nemen VS een kind ontvangen

Bijgewerkt op: 11 okt. 2023
Een wezenlijk verschil vinden wij bij Holy Parents en in deze blog zoomen we hier dieper op in en nemen je mee in ons gedachtengoed.


We leven momenteel in een maatschappij waar alles maakbaar of te koop is. Materialisme voerde de afgelopen jaren de boventoon en dat had alles te maken met de energie van de aarde.


Say what?


Ja je leest het goed, de energie van de aarde is de afgelopen tijd bepalend geweest in de gedragingen van de mens.


Alles is energie (hierover leer je uitgebreid in mijn gratis Masterclass Energie als sleutel tot Vruchtbaarheid). Deze energie wordt - om het makkelijk te maken - onderverdeeld in tijden en tijdperken. Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan en dit komt mede omdat de mensheid evolueert, hun bewustzijn verandert. Dit wordt veroorzaakt door de draaiend as van de aarde. Elk nieuwe tijdperk is verbonden met een van de twaalf dierenriemtekens, bekend uit de Westerste astrologie. We komen uit het vissentijdperk, een tijdperk dat zich kenmerkte door o.a. rationaliteit, individualiteit, macht/leiderschap, idealisme en materialisme.


Het vissentijdperk is getransformeerd in het watermantijdperk, ook wel The Age of Aquarius genoemd of de Nieuwe tijd. De meesten astrologen zijn van mening dat dit rond 2010-2012 is gebeurd en dat dit merkbaar is in de bewustwording van de mens.


De energie van het Aquarius bewustzijn heeft tijd nodig om te integreren, het is er niet van de een op de andere dag maar verschijnt geleidelijk. Je herkent dit misschien wel dat jezelf of de mensen om je heen aan het veranderen zijn, er is een diepgaand transformatief proces gaande. Het watermantijdperk kenmerkt zich dan ook door transformatie, eenheid en holisme, liefde, acceptatie, compassie, vertrouwen en vrijheid.


Wat heeft dit dan nu te maken met het 'nemen' van een kind?


Ook hierin was de energie van het Vissentijdperk zichtbaar. Mensen willen eerst alles uit het leven halen, eerst bepaalde doelen behalen, reizen maken of carrière maken en 'nemen' dan kinderen. Er wordt jaren lang anticonceptie gebruikt en zodra de doelen behaald zijn, de reizen zijn gemaakt en er is stabiliteit wat betreft werk dan is er ruimte voor een kindje. Wanneer het dan niet binnen een jaar proberen lukt, en vaak al eerder, ontstaat er onrust/ongeduld en soms ook paniek. Na grofweg een jaar proberen wordt er in de meeste gevallen aan de bel getrokken om medische hulp in te schakelen. Er wordt nagenoeg niet intern gezocht naar oplossingen (enkel naar eventuele aandoeningen) en het is de externe hulp die moet zorgen dat dat kindje er komen gaat. En begrijp me niet verkeerd het is mooi dat de medische wetenschap ver rijkt, het wordt alleen naar mijn idee te snel ingezet.


In Nederland is inmiddels maar liefst 1 op de 30 kinderen die geboren wordt het resultaat van een IVF-ICSI-behandeling.


Gezien de transformatie in energie, het groeiend bewustzijn van de mens en de schokkende toename in vruchtbaarheidsproblemen doet mij geloven dat het anders mag...


Wat nu als we weer meer gaan bewegen naar het 'ontvangen' van een kind?


Als wij zeker zelf regie blijven houden over het moment waarop we er klaar voor zijn, maar daarnaast ook ons veel meer bewust worden van het gegeven dat we een ziel zijn in een aards menselijk lichaam en dat een zieltje zelf zijn/haar ouders kiest. Het leven kiest dat het op aarde wilt gaan meemaken en de ouders die de ziel daarbij mogen gaan ondersteunen en begeleiden.


Dat wanneer je kiest dat er over een tijdje ruimte is voor een kindje, dat je jezelf liefdevol gaat klaarstomen en dat de transformatie gemaakt mag gaan worden naar vertrouwen. Vertrouwen dat het kindje er komt wanneer het er klaar voor is en jullie ook.


Op zielsniveau zijn er genoeg zielen die naar de aarde willen komen, maar zij vragen heling, zij vragen bewustzijn en zij vragen om doorbroken generatiepatronen. Zij zijn namelijk de 'changemakers' van het nieuwe tijdperk.


Kijk maar eens goed om je heen, de huidige generatie kinderen is echt een andere generatie. Het zijn nieuwetijdskinderen met een zeer hoge gevoeligheid, die steeds moeilijker in het onderwijssysteem te passen zijn en die op steeds jongere leeftijd kampen met allerlei uiteenlopende problematieken. Die zich onbegrepen voelen door hun omgeving en die zich een weg proberen te vinden in alle emoties die ze ervaren, zowel van zichzelf als die wat ze oppikken van anderen.


Als voormalig jeugdzorgwerker heb ik dit zelf dagelijks mogen ervaren. Het is zo belangrijk dat deze kinderen de ruimte gaan krijgen om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen en die ontwikkeling begint bij de transformatie van de ouders van nu.


Daarom pleiten wij voor wereldwijde bewustwording op een preconceptiefase, zodat iedereen die ervoor kiest om nieuw leven te verwelkomen dit doet vanuit een gezonde basis. Die gezonde basis is namelijk bepalend voor de groei en ontwikkeling van je toekomstige kindje. Het legt de blauwdruk van de lichamelijke, mentale en spirituele gezondheid voor de rest van zijn/haar leven.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page