top of page
Zoeken
  • Kaylie

Hoe gewenst was jij?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2023


Je besluit dat je graag een kindje wilt krijgen, waarmee je letterlijk besluit om een nieuw leven op de wereld te zetten. Dit gebeurd vaak nog zo onbewust, terwijl dit zieltje wel een bewustzijn heeft vanaf de eerste seconde.


Wat veel mensen zich nog onvoldoende beseffen is dat hoe de moeder (en ook de vader) zich voelen in de maanden voorafgaand aan de conceptie, in die bewustzijnstoestand wordt de eicel gerijpt op dat moment. Die eicel beslist dan weer welke genen er worden doorgegeven op het moment van conceptie. Zo wordt het kindje door moeder natuur heel mooi voorbereid op de omgeving waar het in geboren gaat worden.


Wat je vaak ziet is dat heel veel patronen bij volwassenen te herleiden zijn naar wat er met ze gebeurd is tijdens die eerste momenten van hun leven en het ontstaan van hun leven.


Een herkenbaar voorbeeld hierbij is de mate waarin de zwangerschap gewenst was. Wanneer een zwangerschap niet gepland en gewenst is, betekend dit een hele andere start voor een zieltje en deze energie zal voelbaar zijn gedurende zijn/haar verdere leven. Ook al zijn de ouders later heel blij met hun kindje, is deze energetische imprint wel gemaakt.


Wanneer je dus heel bewust een kindje op de wereld wilt gaan zetten is het allereerst belangrijk om je eigen rugzakje te gaan onderzoeken. Wat draag je nog mee wat misschien niet eens van jou is, maar die in de familielijn is doorgegeven en waarbij je je mag afvragen of jij dat nog verder wilt gaan doorgeven.


Ook tijdens een zwangerschap komt er van alles in jou naar boven wat je zelf nog niet verwerkt hebt, of bewust van bent dat dat er is. Je eigen onopgeloste angsten en trauma's kan aan wereld van verschil maken voor je baby. Herinneringen liggen op cellulair niveau opgeslagen en kunnen zo je hele leven beïnvloeden. Het best laat je dan ook los wat je tot nu toe hebt vastgehouden, voordat je gaat proberen zwanger te raken.


Een ander voorbeeld is dat een kindje in de buik bij de moeder zit, terwijl een ouder kind in het gezin vreselijk ziek is. Waardoor alle aandacht van de moeder op dat moment naar dat kindje gaat en er veel stress en angsten zijn. Deze gevoelens voelt het kindje in de buik en slaat het op in zijn/haar celgeheugen. Op latere leeftijd is dit kindje dat destijds in de buik zat, nu een volwassenen die kampt met angsten.


Wat weet jij over het leven van je ouders ten tijde van jou conceptie? En hoe was jouw periode in de baarmoeder?


In een 1-op-1 consult ga ik altijd tijdens de intake met jou kijken naar je eigen bestaansgeschiedenis, omdat dit de basis is van jouw unieke blauwdruk.43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page