top of page
Zoeken
  • Kaylie

Je baby blijft nog jaren in jou aanwezig

Bijgewerkt op: 11 okt. 2023Hoe dit zit?


Wanneer je zwanger bent verplaatsen de cellen van de baby zich naar de bloedbaan van de moeder en cirkelen weer terug naar de baby. Dit wordt ook wel het “moeder-foetaal microchimerisme” genoemd.


Tijdens de gehele zwangerschap blijft dit proces van cellen die circuleren tussen moeder en baby doorgaan. Na de bevalling blijven veel van deze cellen achter in het lichaam van de moeder en laten hiermee een permanente afdruk achter in het lichaam van de moeder. Deze zijn terug te vinden in de weefsels, botten, hersenen en huid van de moeder en zijn soms zelfs tientallen jaren later nog terug te vinden.


Dit geldt voor elke zwangerschap, ook een zwangerschap die niet volledig wordt volbracht of bij het ondergaan van een abortus.


Wanneer je al moeder bent dan weet je waarschijnlijk hoe je je kind intuïtief kunt voelen, zelfs als ze niet in de buurt zijn. Er is dus nu wetenschappelijk bewijs dat moeders hun kinderen jarenlang bij zich dragen. Energetisch gezien zou dit een logische verklaring kunnen zijn voor het aanvoelen en die intuïtieve connectie, omdat je in energie dus verbonden blijft.


Wist je dat moeder en kind al vanaf het prille begin met elkaar samenwerken?


Onderzoek heeft bovendien laten zien dat wanneer het hart van een moeder gewond raakt, foetale cellen zich naar de plaats van de verwonding snellen om het hart van de moeder te helpen herstellen. De baby helpt het lichaam van de moeder te repareren, terwijl het lichaam van de moeder de baby beschermt. Hoe mooi is deze samenwerking? Een samenwerking tussen moeder en kind vanaf het eerste begin.

Men vermoed ook dat dit de reden kan zijn dat bepaalde ziektes en kwalen voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap juist uitblijven of verminderen.


Wanneer een moeder meerdere zonen heeft gebaard, dan zijn er hogere niveaus met Y-chromosomen zichtbaar. En er is zelfs een Deense studie die aantoonde dat vrouwen met veel Y-chromosomen gemiddeld ouder werden dan de groep vrouwen zonder deze Y-chromosomen. (Chimerism, 2012) en een onderzoek dat ik zelf onwijs krachtig en interessant vond was een studie naar een vrouw met hepatitis C die spontaan genezen was van deze ziekte; men vond een hoge hoeveelheid cellen van haar zoon in haar lever. (American Association for the Study of Liver Disease, 2002).


Het is een super interessant perspectief in elk geval dat ik graag met jullie wilde delen en dat maar weer eens aantoont dat het zo'n groots life-event is dat de imprints die gelegd worden voor de zwangerschap en tijdens, niet alleen een uitwerking hebben op het kind maar absoluut dus ook op de aanstaande moeder.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page